В многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, се проведе втори кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за II клас, организиран от дирекция „Спорт“ при „Община Варна“. В надпреварата се включиха 9 варненски училища или над 100 деца.

На откриване учениците бяха поздравени от директора на дирекция „Спорт“  г-н Кристиан Димитров .

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от II клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране  :

  1. Победителите, както и в първия кръг са учениците от СУ „Найден Геров
  2. На второ място са ОУ „Васил Априлов“
  3. Трето място за СУ „Димчо Дебелянов“
  4. На четвърто място след изключително оспорвано бягане ЧОУ „Малкия принц“

 

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти, които бяха връчени от Данчо Илиев от дирекция „Спорт“.

На 4 май ще се проведе и финалният кръг за децата от втори клас, където след състезанието ще се проведе томбола със много награди осигурени от „Декатлон“ Варна и дирекция „Спорт“.

Графикът за финалните състезания „Бързи и сръчни“ е следния:

–        6 април /четвъртък/ IV клас „Бързи и сръчни“

–        20 април /четвъртък/ III клас „Бързи и сръчни“

–        4 май /вторник/ II клас „Бързи и сръчни“

–        11 май /четвъртък/ I клас „Бързи и сръчни“

Инициативата на Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен хубаво  за тях начин.