Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години е в холандския град Арнем където от утре, 1 април, започва участието си в Европейското първенство 2017.  На старта на шампионата, младите „лъвици“ започват срещу представителките на домакините от Холандия. Ето какво каза треньорът на волейболистките Страхил Балов преди първия мач срещу „лалетата“ за официалния сайт на БФВ volleyball.bg
„Проведохме много добра подготовка, както и контроли с участвици на Европейското. Резултатите ми вдъхват оптимизъм и надежда за дойстойно представяне“.
„Спокойно може да се каже, че сме в групата „на смърта“. Очакват ни много силни съперници. Нивото е изключително високо. Но в крайна сметка ние отиваме да се борим, за това сме се класирали сред най-добрите в Европа“
„Холандия ни е избрала за първи съперник. Това е добре, защото явно са ни подценили. Затова, първият мач е изключително важен за нас и ще повлияе много. Надявам се да потръгне играта на нашия отбор.  Способни сме на една голяма изненада. Смятам, че ако започнем добре, първенството цялостно ще протече по най-добрия начин за нас“.
 „Ще е голям успех, ако влезем в шестицата на шампионата. Много ни изкушава да успеем да се класираме за Световното първенство в Аржентина. Надявам се да се представим достойно“.