Отлично представяне на българските гимнастички на силния международен турнир „Ирина Делеану Къп“, който се провежда в столицата на Румъния Букурещ този уикенд.
Националният ансамбъл – девойки спечели златото в многобоя. Българките в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова и старши треньор Мария Кънчева изиграха много добре съчетанието с 10 бухалки и бяха оценени с 15.800т, което им беше дoстатъчно да грабната златния медал в многобоя.
При девойките Елизабет Йовчева спечели сребърния медал в многобоя с отлична игра и ще играе на всички финали утре.
При жените Боряна Калейн допусна грешки, нареди се 4-та в многобоя, но утре също успя да попадне във всички финали на уредите!
Йоана Николова беше дебютант при жените на това състезание, както и Вая Драганова при девойките – и двете играха смело и артистично, въпреки допуснатите грешки показаха, че имат голям потенциал!
Благодарим ви момичета!
Благодарим и на техните треньори – Мария Кънчева на ансамбъл -девойки, Силвия Стойнева – треньор на национален отрбор – индивидуално на Филипа Филипова – личен треньор на Елизабет Йовчева и Йоана Николова, Марияна Памукова – личен треньор на Боряна Калейн!