Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в III Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“. Тимът на грациите е безспорен фаворит вече трета поредна година.

Отличен бе и най-добре представилият се отбор при девойките – младша възраст – с купа от „Камчия“ си тръгват и момичетата от украинския „Черноморец“.

При фрийрънърите Купата на „Камчия“ вече е в ръцете на най-възрастния представител в адреналиновия спорт – Георги Лютов.

Общо 54 комплекта медали бяха раздадени в двете престижни състезания, които за първи път се провеждат в една зала в България. Всички участници получиха подаръци и сувенири от „Камчия“, от козметична компания „Рефан България“ и „Кока – Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“.

Специална благодарност към СОК „Камчия“ бе поднесена от главния съдия на турнира Нина Алексиева и председателя на „Фрийрън България“ Делян Димитров – Дидо, който вчера направи успешен отпит за рекорд на Гинес в комплекса. „Турнирите доказаха, че „Камчия“ предлага всички възможности за провеждане на два различни вида спорт в една зала, следвайки най-добрите световни спортни практики. Престижните състезания за купата на СОК „Камчия“ са еталон за организиране и провеждане на състезания не само в България, но и на международно ниво“, се казва в поздравлението.

Малко преди награждаването участниците и гостите бяха приветствани за отличните постижения във видео връзка и от легендата в българската спортна гимнастика Йордан Йовчев. Той поздрави специално Делян Димитров за рекорда при изпълнението на изключително сложната фигура от спортната гимнастика „самолет на земя“. Вчера Дидо успя да изпълни упражнението за 30 секунди, с което подобри досегашния рекорд от 22 секунди, който принадлежи на Александър Дидиенко от Русия. Днес Дидо изпълни обещанието, дадено още преди началото на турнира и дари наградата си за лечението на малкия Радо.

Изключително висока оценка за организацията и провеждането на турнирите в „Камчия“ даде и златното момиче в художествената гимнастика и медалистка от олимпиадата в Рио 2016  – Любомира Казанова.

Санаторно–оздравителният комплекс „Камчия“ е международен образователен, културен, спортен и обществен център, проектиран и построен за детски и младежки отдих с инвестиция на правителството на Москва. Комплексът е предпочитана дестинация за провеждане на национални и международни състезания, олимпиади, индивидуална подготовка, а също и на зелено училище, фестивали на творчеството, знанието и науката.