Отборите на Левски София, ЦСКА, Родопа (Смолян) и Арда (Кърджали) станаха първите четири тима, които се класираха за Държавните финали по волейбол за прекадети (момчета до 14 години). Тези тимове спечелиха първото място в своите зонални турнири, който се проведоха в Перник, Пазарджик, Смолян и Кърджали, и така взеха единствените директни квоти за спора за титлата.
Регламентът при 14 годишните момчета предвижда осем отбора за играят на финали в Държавното първенство. Само първенците от четирите изиграни зони се класират директно за финалите. Вторият и третият от зоните продължават борбата на допълнителни турнири. Четвъртите отпадат от по-нататъшна надпревара.
Така заелите второ място тимове от класирането на четирите зони продължават борбата на турнир на „вторите“. В него попаднаха ВА Стойчев-Казийски, Хебър (Пазарджик), Виктория Волей (Пловдив) и Сливен. След изиграване на срещите, първите два състава от турнира на „вторите“ получават квоти за финалите.
Заелите трето място в зоните играят на турнир на „третите“. В него попаднаха Миньор (Перник), Пирин (Разлог), Люлин (София) и Марек (Дупница). Първите два тима от турнира на „третите“, заедно с третия и четвътия от турнира на „вторите“ продължават на последен заключителен турнир, от който ще бъдат излъчени последните два финалиста.
Датите на турнирите на „вторите“, „третите“ и последната заключителна квалификация ще бъдат обявени допълнително.
Класиране от четирите зони
Група А, Смолян, зала „Смолян“
 
1. Родопа (Смолян)
2. Виктория Волей (Пловдив)
3. Люлин (София)
4. Локомотив (Червен Бряг)