Кметът открива турнира

С кратко приветствено обръщение към всички участници и гости, кметът на Добрич  откри 32-я международен бридж фестивал „Добрич 2017“, след което получи благодарствен плакет от името на всички участници. От своя страна той подари възпоменателни подаръци на капитана на българския национален отбор Диана Дамянова с пожелание за успешно представяне на предстоящото световно първенство в Лион/Франция/ и на ръководителя на румънската делегация Мариус Джорджеску.

След откриването с участието на 33 двойки се изигра и главният двойков турнир, който бе спечелен от Иван Величков/Ст.Загора/ и Гроздан Русинов/Хасково/. Втори останаха Румен Трендафилов и Алекс Хаджиев/Варна/, а третото място бе отново за варненска двойка-Светла Ненова и Стефан Георгиев. От добричките двойки отново най-добре се представиха Паскал Паскалев и Божидар Пеев.

Главният организатор Стефан Георгиев

В завършилия в петък турнир за смесени дойки добричките дами донесоха и първите призови места за града-Драганка Георгиева зае второ място заедно с  Адриан Силвасану/Румъния/, а Валентина Петрова е трета заедно със Станислав Недков/Добрич/. В този турнир щастливи победители станаха варненските представители Светла Ненова и Стефан Георгиев, които имаха шанса да спечелят благодарение на грешка от противникова страна в последния кръг.

В събота и неделя 17 отбора си оспорваха призовите места в открития отборен турнир, наблюдавани от хиляди почитатели на бриджа по целия свят, което бе възможно благодарение на директното излъчване в световния интернет бридж сайт ВВО/Bridge Base Online/.

След последния кръг ликуваха „националите“ на България-Диана Дамянова, Виктор Аронов, Юлиан Стефанов и Иван Нанев-отбор с име“К1″, които спечелиха шампионските купи заедно с паричната награда предоставена от Община -гр.Добрич и цялото печено агне.

На второ място остана отборът “Варна-Добрич“с представители от двата града-Йордан Щерев/Добрич/, Живко Великов, Юри Перец, Димитър Пенев/Варна/, а трети са друга варненска формация-„Асо пика“ с капитан Тончо Чобанов. Много силно се представи добричкият отбор“Батето“ с капитан Атанас Кадийски/Бати/ и състезатели Людмил Любенов, Диян Щерев, Ивелин Иванов, Ваня и Вальо Стоянови, които заеха четвърто място веднага след „титулуваната“ тройка.

По време на закриването на Фестивала, капитанът на отборните шампиони“К1″ Диана Дамянова покани всички участници на импровизиран обяд за да да вкусят от печеното агне, а организаторите на Фестивала изказаха гореща благодарност на собственика на хотелския комплекс Атанас Атанасов и на неговия персонал за отличните условия.