78 състезатели ще представят България на предстоящото Европейско първенство по Таекуон-До ITF в Ливърпул, Англия. Шампионатът започва утре (сряда) и ще продължи до неделя. Първата група вече пристигна в града на Бийтълс, а втората част от делегацията лети по –късно днес. Надпреварата ще бъде в следните категории- форма, спаринг, специална техника, самозащита и силов тест. Националите бяха на лагер в последните 5 седмици, като подготовката се проведе в Благоевград, а всички преминаха и многофункционални тестове и изследвания в София. Предстоящото Европейско първенство е за юноши и девойки- младша и старша възраст, мъже, жени и ветерани.

„ Тръгваме с амбицията за повече медали. Определено конкуренцията в Ливърпул ще бъде жестока, но ние сме подготвени и готови за шампионата. Във всяка възрастова група ще има наши състезатели.Селектирани са най-добрите от цяла България и продължителния лагер премина успешно. Всички много добре осъзнават, че там ще представим нашата страна и трябва да се раздадат максимално. Не мога да кажа, кои са нашите фаворити за златните медали, защото е възможно да има изненади. Очаквам едно много добро представяне от тези, които ще защитават честта на България на престоящото първенство”, сподели президентът на БФ Таекуон-До ITF  Марио Богданов.

До момента заявки за участие на Европейското първенство са подали от 25 държави, като броят на състезателите ще бъде около 700.