Kupa BG jeni 2017
Национални състезателки и волейболистки, играли в чужи първенства през настоящия сезон ще подкрепят българските отбори за Купата на България „Efbet“ при жените. Турнирът, в който победителят ще получи специален Трофей и 5000 лева ще се проведе от 1 до 5 май в столичната зала „Христо Ботев“. С привличане на „легионерки“ се цели засилване на нивото и повишаване на интереса към женския ни волейбол, а от спонсорът „Efbet“ обещават много изненади.
Както бе оповестено вече всички клубове ще имат право на по четири „чужденки“, като три от тях ще могат да играят едновременно на игрището.
Първи новите си попълнения оповестиха от ВК Казанлък, като две националки ще подсилят състава за турнира. Към „розите“ се присъединяват 194-сантиметровата Веселина Григорова, която играе на поста диагонал и идва от Румъния. От словенския Калцит пък в Казанлък ще пристигне играещата на поста посрещач Славина Колева. Очакват се класни попълнения и в другите отбори през настоящата седмица, като срокът за картотекиране на състезателки е до началото на Купата.
Селекционерът на женския национален отбор на България Иван Сеферинов ще проследи двубоите от Купата, като ще има възможност да наблюдава всички състезателки, преди старта на подготовката за новия сезон за лято 2017.