Три първи места спечели отборът на ЧСУ „Юрий Гагарин“ и е най-добре представилият се участник в „ГИМНАСТРАДА“ – зоналното първенство „Север“ по масов спорт, което се проведе в Плевен. Класирането дава право на гимнастичките ни да участват в Държавното първенство през декември в Благоевград.

Златните момичета на ЧСУ „Юрий Гагарин“, които заеха първите места, победиха с грация и талант повече от 300 участници и клубове от Северна България. Състезанието е част от календара на Българската федерация по художествена гимнастика и се провежда от Клуб по художествена гимнастика „Елегант – Плевен“.

Грациите ни участват в извънкласната форма по гимнастика, водена от преподавателя по физическо възпитание и спорт Нели Папазова. Нейно дело са хореографията и спортната подготовка на съчетанията, които 35-те момичета изиграха в Плевен. Тя бе подкрепяна от препадавателя по физическо възпитание Надежда Георгиева и Юлия Кичукова учител ПИГ и математика.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ се представи с три танца и с трите завоюва златните медали:

– „Красотата на Япония“ – гимнастика с уред – воал, категория малка група до 10 участника, от 10 до 14 г.

– „Красотата на Индия“ – категория голяма група до 20 участника, от 10 до 14 г.

– „Красотата на България“ – гимнастика с уред – две топки и воали, средна група, от 14 до 18 години.

„Трите танца бяха подготвени от момичетата за патронния празник на ЧСУ „Юрий Гагарин“, а специално за участието в състезанието бяха усложнени част от гимнастическите елементи. Резултатите дойдоха с много старание, труд и неуморни тренировки. И въпреки че отборът ни се изявява за първи път на гимнастически терен, грациите ни се представиха достойно и прославиха училището“, коментира Нели Папазова.

 

Журито на състезанието беше впечатлено не само от атрактивното представяне на нашите момичета, но и от красивите костюми, също дело на сръчните ръце на наш учител – преподавателят по руски език Калина Крачева.

В ЧСУ „Юрий Гагарин“ спортовете са изключително добре застъпили. Пет са извънкласните форми – айкидо, плуване, гимнастика, футбол, баскетбол.

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ вече приема ученици от I до XI клас за следващата учебна година. Родителите подават заявления за желание за постъпване на децата им през цялата година.

При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциите.

Записването за учебната 2017/2018 година ще се извършва:

І – IV клас – след 1.06.2017

V – VІІI клас – след 15.06.2017

IX – ХІ клас – след 30.06.2017

За гимназиалния курс Училището предлага профилирано обучение в две направления:

– І профилиращ предмет – руски език, II профилиращ предмет – английски език

– І профилиращ предмет – английски език, II профилиращ предмет – информационни технологии.