Стефан Михайлов е новият селекционер на женския национален отбор

Стефан Михайлов бе избран за селекционер на националния отбор за жени. Това стана на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол в зала „Универсиада“. Треньорът на вицешампиона Монтана 2003 получи 7 гласа „За“, а един гласува „Въздържал се“. Михайлов ще води тима ни в следващия двугодишен квалификационен цикъл.

Първите официални ангажименти на новия селекционер ще са свързани с квалификациите за ЕвроБаскет 2019 г. Пресявките ще са на три етапа, като започват през ноември – два мача, съответно на 11 и 15 ноември, 2017 г., два – през февруари – на 10 и 14 февруари, 2018 г., и два през ноемрви следващата година – на 17 и 21 ноември, 2018 г.

УС реши „Молтен“ да бъде официална топка на БФ Баскетбол за следващите 3 спортно-състезателни  години като възлага на Президента на БФБ да сключи договор с фирмата представител за България съгласно направената оферта.

УС реши да не се променя в настоящия момент Наредба за подрастващи и да не се допуска нито картотекиране на допълнителен състезател преди квалификационни и финални турнири нито увеличаване на формата на финалите.

УС възложи на ТК да разгледа предложенията за промени в Статута на треньора по баскетбол и да представи на УС своето становище до следващото заседание на УС.