На 2 май стартираха Откритите работнически спортни игри за Купата на Община Варна. Спортния форум организират Работнически клуб „Спорт и здраве – Варна 2016“, Община Варна и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“, като в програмата са включени турнири по мини фубол, волейбол, плажен волейбол, плажен тенис, стрийтбол и дартс, които ще се проведат от 1 до 29 май.

Целта на това голямо спортно мероприятие е да възроди традициите на  масовия спорт на територията на Община Варна и да даде възможност на участниците от държавните учреждения и частни предприятия и най-вече на младите хора да се включат в спортен тиймбилдинг, демонстрирайки своите умения не само на работните си места, но и на спортните терени, особено в годината, в която градът е Европейска младежка столица.

На силен интерес от страна на участниците се радва турнирът по мини футбол на трева, който противопоставя 16 отбора. Традиционно за волейболната столица на България има силно присъствие както при волейбола в зала, така и на плажа с общо 22 отбора. Атрактивни ще бъдат и състезанията по плажен тенис, които ще се проведат на Южния плаж, а сериозна конкуренция се очертава в дартс състезанията, като интрига се очаква и на баскетболното игрище.

Участващите фирми и учреждения се състезават както за призовите места по спортове, така и за определяне на комплексен победител на игрите.