През изминалия уикенд в Габрово се проведе Държавният шампионат по Кикбокс в стил лайт контакт. В надпреварата се включиха бойци от цялата страна. Пловдивския кикбокс клуб “Терес” бе представен от 4 млади бойци.

В първия ден от турнира Ивайло Панев завоюва сребърен медал в категория до 63 кг. при юноши старша възраст. На четвъртфинала Ивайло отказа противника си от СК „Будокай“, а на полуфинала надигра боец от СК „Победа“. За съжаление малко не му достигна на финала. След като водеше първия рунд с 3:0 съдийска гласа и такъв беше резултата до средата на втория рунд, в последната минута представителя на СК „Файт“ успя да обърне мача, не без подкрепата на съдиите.

Във втория ден от турнира на татамито излязоха трима от „кадетите“ на “Терес” във възрастова група от 10 до 12 г.

Първи по жребий се би Черкез Илиев в категория +47 кг. На четвърт финал жребият му отреди мач с представител от побратимения на нас клуб СК „Тангра“ – Свиленград. Черкез без проблемно успя да се наложи в двубоя и извоюва победата с 3:0 съдийска гласа. На полуфинала след явно превъзходство рефера спря двубоя и отсъди победа за пловдивския състезател. Така на финала Черкез се изправи срещу представител на домакините от Габрово. Но много скоро и той бе надигран толкова убедително, че треньора му предпочете да „хвърли кърпата“ и да прекрати двубоя. Така Черкез завоюва убедително златния медал и загатна за потенциала си. Това бе второ състезание за Илиев, при първото си участие преди няколко месеца, той успя да завоюва сребърен медал.

В категория +47 кг при девойките злато завоюва Виктория Янкова. Интересното в тази категория бе, че и трите съпернички вече мериха сили в същия състав в края на миналата година. Тогава Вики спечели сребърен медал. Но този път тя завоюва златото.

Трети на татамито излезе Георги Иванов в категория до 47 кг. На полуфихала той се изправи срещи Робърт Калъпов от СК „Победа“, който преди това на четвъртфинал се наложи на представител на СК“Иккен“. Жоро се представи блестящо и надигра убедително противника си. Това бе втора среща между двамата, след като вече играха един срещу друг на финал в края на миналата година. И тогава пловдивчанина се наложи над Робърт. На финала Георги се изправи срещу представител на СК „Файт“. Само минутка му отне да се наложи и над него, и да завоюва златен медал. Това е второ злато за Георги Иванов след като в края на миналата година завоюва първия си златен медал на Държавното по Кикбокс в Свиленград.

Интересен факт е, че Георги тренира кикбокс по-малко от година, а вече е двукратен републикански шампион. Това се дължи най-вече на упоритостта му и постоянството в тренировките.

Треньорите изказват благодарности към младите бойци за положените усилия в тренировките и показаните отлични резултати на състезанието. Благодарности и на всички, които подкрепят клуба и помагат за развитието на спорта на местно ниво.

Следващото предизвикателство пред бойците на СК”Терес” е едва след десетина дни в Нова Загора. Държавен шампионат по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт е четвъртото поред състезание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай от спортния календар за 2017г. То ще се проведе в периода 13-14.05.2017г. Трима бойци от СК”Терес” ще вземат участие в турнира. Ще Ви държим в течение за техните успехи.