Пловдив ще бъде първата спирка от 3х3 VIVACOM Basketball Tour тази година. На 20 май феновете на играта с оранжевата топка под тепетата ще се радват на целодневен турнир по 3х3 баскет за всички възрасти. Генералният спонсор на надпреварата VIVACOM и местният клуб Академик Бултекс 99 ще предоставят перфектни условия за игра на малки и големи на баскетболната площадка до зала „Строител“ в пловдивския парк Рибница.
Първата половина на съботния ден ще бъде посветена на подрастващите баскетболисти от града и региона. Състезанията ще бъдат разделени на възрастови групи до 15 и до 18 години, съответно за момичета и момчета. Най-добрите отбори ще се борят за медали и материални награди, осигурени от генералния спонсор VIVACOM, топки Wilson и магазини Foot Court.
Игрищата в Пловдив предлагат перфектни условия за организиране на турнири по стрийтбол. Състезанията ще се провеждат на четири игрища, площадката има трибуни и всички условия за прекарването на един страхотен спортен ден за приятелите и роднините на младите баскетболисти. За поддържане на настроението са предвидени игри с публиката, музика през целия ден и задължително качествен баскетбол.
В ранния следобед, в 14:00ч. ще започне елитният турнир за мъже над 18 години, в който ще вземат участие 16 от най-добрите отбори от Пловдив и региона. Всички отбори ще получат екипи за игра, а победителите ще си тръгнат и с чисто нови телефони, осигурени от VIVACOM. Записване за турнира вече върви на сайта на 3x3planet.com. Минимум капитанът на всеки отбор трябва да се регистрира в световната интернет платформа за баскетбол по тройки, за да осигури на отбора си сигурно участие. При запълване на бройката от 16 тима в интернет записването, регистрация на място няма да се извършва.
За повече информация около турнирите, следете www.facebook.com/sofia3x3/