Председателят на Общински съвет – Дряново и председател на УС на ФК Локомотив (Дряново) Тодор Георгиев беше днес на посещение в Министерството на младежта и спорта на среща с министър Красен Кралев. Теди Джордо връчи на Кралев официална покана от организаторите на „Милан Джуниър Камп“ – „C.R.E.A.M България“ и „Доминант спорт груп“ да открие събитието, което ще се проведе в Дряново за втора поредна година – от 3 до 8 юли.
Кралев и Георгиев обсъдиха развитието на спорта в Община Дряново. Най-изявените спортове в китното предбалканско градче са футбол, лека атлетика, тенис на корт и спортно ориентиране.
„Благодарни сме на г-н Кралев и на Министерството на младежта и спорта, което винаги се отзовава и помага много за развитието на детско-юношеския спорт и в по-малките общини“, сподели Теди Джорджо пред медиите.
На срещата Красен Кралев поздрави ръководството на Локомотив (Дряново), треньорите и футболистите за първото място на отбора и влизането в Трета лига, като пожела на тима успех и през следващия сезон.
Кралев изказа адмирации от факта, че над 70 деца тренират в детско-юношеската школа на Локомотив (Дряново) при отлични условия.
Спортният министър и Тодор Георгиев обсъдиха и предстоящото голямо събитие във Варна – домакинството на Световната лига по волейбол – 9, 10 и 11 юни, когато тимът на Пламен Константинов – българските „лъвове“, посрещат Бразилия, Канада и Полша. Както е известно, официалният водещ и диджей Теди Джорджо от години е в кухнята на родния волейбол, като постоянно подгрява публиката, давайки тон на хилядите в залите на домакинските мачове на националните ни отбори.
Пред спортните агенции Тодор Георгиев сподели и радостната новина, че с влизането на Локомотив (Дряново) в Трета лига за втори път отборът ще представя България в квалификациите на Европейското първенство за аматьори на БДЖ. Квалификацията ще бъде във Варна през септември тази година.
При предишното си участие – през 2011 година, когато Локомотив (Дряново) представяше България на Европейското за аматьори на БДЖ тимът се класира на престижното трето място на финалите във Франция.