Рекорден брой участници 266 деца от 26 училища от град Варна, се включиха в традиционния общински ученически турнир по плуване, който се проведе на басейн „Юлиян Русев“ в ПК “Приморски”. Състезанието се организира по случай 1 юни ден на детето от Дирекция „Спорт“ при Община Варна, които осигуриха спортната база, съдийския състав и предметните награди /купи, медали, плувни шапки и др./ за всички над 50 призови места в турнира.

Състезанието се проведе в 4 възрастови категории II-IV, VI-VII, VII-VIII и IX-XI клас за момчета и момичета, което позволява всички желаещи и плуващи ученици да вземат участие в спортната проява. Съгласно наредбата за участие всяко училище можеше да участва с неограничен брой състезатели, но всеки от тях има право да участва в до две индивидуални дисциплини и смесена щафета в състав от три момчета и две момичета. Дисциплините за участие бяха 50 м. бруст, 50 м. гръб, 50 м. бътерфлай, 50 м. св. стил и 5х50м. смесена щафета. На база индивидуалните резултати в дисциплините и щафетата се образува комплексно класиране между училищата.

При най-малките деца 2-4 клас участие взеха около 80 деца, а класирането е следното:

1.    Шампиони са СУ „Найден Геров“ с 258 точки

2.    СУ „Гео Милев“ с 244 т.

3.    ОУ „Добри Чинтулов“ с 240 т.

В комплексното състезание за възрастова група 5-6 клас, победители са учениците от СУ „Климент Охридски“. Втори са СУ „Найден Геров“, а бронза спечелиха децата на ОУ „Г. С. Раковски“.

За възрастова група 7-8 клас класирането е следното:

1. МГ „Д-р Петър Берон“

2. СУ „Климент Охридски“

3. Първа ЕГ

Класиране 9-11 клас:

1. МГ „Д-р П. Берон“

2. Първа ЕГ

3. ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“

Наградите на победителите връчваха Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ и Вили Цеков, главен съдия на състезанието.