В продължение на 9 дни  01 – 09.07.2017 в боулинг зала Плейграунд в Мол Галерия в крайморския град Бургас се проведе опън турнир по боулинг с награден фонд 4000 лева.Станалият вече традиционен летен турнир бе под егидата на Българска Боулинг Федерация , валиден за Купа България- с коефициент 1.0 за А група и 0.5 за Б група . Турнирът се проведе с финансовото съдействие на Инерсервиз Узунови АВ ООД , „Мони 95“ , „Шанс Тур“ ,”SBB” .

42 играчи от боулинг клубовете от Бургас,Варна,Велико Търново,Пловдив,Русе,София,Турция,Румъния и Русия се включиха в надпреварата в А и Б група.

Лидер  в А група след квалификациите бе Лучиан Парашчив от Румъния  с 238 точки среден резултат от 5 игри. Втори Рудолф Подлипски от БК Боляри с 231 , 4.Трети Николай Петров БК Мега с 224 ,4. Четвърта Мариана Метексинова от БК АТИА с 220,6.Тя стана и най-добре представилата се сред дамите в А група след като зае 3-то място в крайното класиране.

Лучиан Парашчив от Румъния спечели и  уикенд за двама в Пампорово след като в квалификациите си постигна най-високата игра на турнира от 299 точки.

Победител в четвъртото издание на Плейграунд Боулинг Опън отново е Пламен Станчев от БК Мега , София ! Той пак  успешно защити титлата си от миналата година и вече има три поредни титли на този турнир.

 

„Плейграунд Бургас Боулинг Опън – 2016“ – крайно класиране:

А група :

1.Пламен Станчев БК Мега

2.Лучиан Парашчив Румъния

  1. Мариана Метексинова БК АТИА

4.Тодор Личев БК Страйкърс,Пловдив

 

 

 

 

Лидер след квалификациите в Б група бе Свилен Кръстев от БК Максим,Варна с 231, 6.Втора бе  предствителката на домакините Виктория Блеленко   с 198,8 .

Във финалния ден Виктория игра много стабилно,спечели всичките си мачове и заслужено спечели титлата в Б група.

  1. Виктория Беленко БК Сий Страйкърс,Бургас
  2. Свилен Кръстев БК Максим,Варна
  3. Живко Димитров БК Страйк Мания
  4. Цветелина Димитрова БК АТИА

Победителката в Б група Виктория Беленко от БК Сий Страйкърс,Бургас спечели и наградата за „Най-добре представил се играч от Черноморския регион“.

Най-добре представил се играч до 18 години отново бе представител на домакините – Петър Димитров.

Адмирации за организаторите на турнира : управителят на залата – г-н Валентин Желязков техниците и целият персонал на боулинг зала Плейграунд Бургас ,които осигуриха чудесни условия за играчите.