Организаторите на колоездачната обиколка на Испания- Vuelta казаха, че ще променят ролята на момичетата, които асистират на подиума по време на награждаванията във всеки етап, след като се появиха коментари за недостатъчно уважение към нежния пол.

Традицията до този момент  изискваше от двете страни на внсеки победител в етапа или лидер в отделните индивидуални категории да застават по две красиви момичета.

Unipublic, които са организатори на състезанието казаха, че ще преразгледат протокола на проявата. Сега церемониите ще включват присъствие на асистенти-мъже. „Не че искаме да се отървем от тези роли на момичетата, но това което не искаме е тези красиви дами само да се усмихват и след това да бъдат опръскани с шампанско”, казва Лаура Куето Морило, представител на организаторите. Тя допълва, че целуфките на подиума няма да се забраняват. „Целувката е типична и характерна за такива церемонии. Ако момичетата или други местни гости искат да дарят целувка, това ще е фантастично”, допълва тя. Явно нравите и в колоезденето ще се променят. През януари по време на Обиколката на Австръалия, момичетата бяха заменени от млади състезатели.

  • През 2013 г хостесата Мелани Симонеау бе освободена от тази роля, след като прие предложението на победителя в етапа Джордж Хинкапи и се сгодиха.
  • През 2013 г словашкият състезател Петер Саган трябваше да се извини на хостесата на подиума, след като буквално я притисна доста интимно
  • През юни 2017 година белгиецът Ян Бакелантс също се извини след като даде интервю за местен вестник и заяви, че пътува с пакет презервативи, защото не знае, къдетези „пиленца” от подиума могат да се размотават.