Новият фен клуб на Милан в България подкрепи своите любимци в двубоя срещу Университатя (Крайова) в третия предварителен кръг от Лига Европа. Двубоят се игра в град Северин само на 110 километра от България и Видин, а „росонерите“ зарадваха своите привърженици с победа след 1:0 и гол на Рикардо Родригез.

Два автобуса със 100 човека тръгнаха от София преди обяд в четвъртък, за да съберат с още пътуващи българи с коли към румънския град Северин. Преди двубоя имаше организирано шествие съвместно с официалните фенклубове на Румъния, България, Сърбия, Полша и италианска агитка от „Курва Суд“.  Българските фенове въряха под знамето и логото на „Миланисти България“.

Над 500 човека създадоха неповторима атмосфера в град Северин под зоркия поглед на властите и огромния интерес от страна на местното население. По време на двубоя и след него феновете не спряха да подкрепят своите любимци, за които това бе първи официален мач през настоящия сезон. Феновете от Италия пък останаха очаровани от подкрепата на българи и румънци, които не спряха с песните и след последния съдийски сигнал.

Новият фенклуб на Милан в България получи регистрация от българския съд преди няколко седмици и очаква съвсем скоро регистрация в основния италиански фенклуб. След това от фенклуба ще стартират кампания по набиране на членове за новия сезон.

 

Видео: https://www.facebook.com/FanclubMilanBulgaria/videos/318801435245295/