Уникален успех постигна Пьотр Нестеров от Черно море Елит на европейското лично първенство до 14 год. в Чехия. В среща от 1/8-финалите Несторов успя да обърне мача и да победи с 3:6, 6:3, 6:3 поставеният под №5 в схемата Игор Кудряшов от (Русия). Вчера Пьотр победи и поставеният под №11 Джерман Самофалов от (Украйна). Пьотр Нестеров е състезател на TK „Черно море Елит „, гр.Варна с личен треньор Кристиян Илиев.

По-късно днес Дария Радулова и Денислава Глушкова ще играят на осминафинал на турнира по двойки при девойките. Следващите съпернички на нашите момичета ще бъдат представителките на домакините и поставени под №5 в схемата Манделикова и Видманова.

На европейското първенство до 14 год. сме представени от четирима тенисисти. При момчетата Пьотр Несторов TK „Черно море Елит „, гр.Варна и Николай Неделчев TK „Виа Тенис Стар“, гр.София, а при момичетата Дария Радулова от TK „Августа Траяна“, гр.Стара Загора и Денислава Глушкова TK „Дема“, гр.София. Треньори в Чехия на 14-годишните са Пресиян Коев и Кристиян Илиев.