Мария Йорданова беше изключително щастлива след спечеления бронзов медал на Европейското първенство за девойки под 16 години. В столичната зала „Христо Ботев“ България победи Беларус с 3-2 (20-25, 25-16, 25-14, 20-25, 15-13) и напълно заслужено завърши на 3-то място в крайното класиране на шампионата. Таланливата нападателка беше с основен принос за успеха, след като отбеляза 25 точки. Ето  какво каза тя.

-Мария, честито! Как се чувстваш като бронзова медалистка от Европейско първенство?

-Чувствам се много радостна. Може би в началото започнахме малко колебливо заради загубата от Русия вчера, но на края успяхме да победим. Изчистихме малко грешките и този път тайбрекът беше за нас.

-Как успяхте да се съберете психически след тежкия полуфинал с Русия, в който загубихте с 2-3?

-Успяхме да се съберем заради публиката. Те викаха за нас и ни подкрепяха през цялото време. Още вчера, след като загубихме и напуснахме залата, те продължиха да викат за нас. Радваха ни се. И днес играхме за публиката. Играхме за нас и нашите треньори. Играхме за България!

-Какво искаш да кажеш на публиката?

-Благодаря! Много ни помогна в трудните моменти!

-Следващата година има Европейско за девойки под 17 години.

-Следващият път медалът ще бъде златен, а не бронзов! Това е целта ни!

 

 

Александра Георгиева: Чувството не може да се опише, трябва да се изживее!

Александра Георгиева изигра поредния си силен мач и реализира 27 точки в 5-геймовата драма срещу Беларус в двубоя за бронзовите медали на Европейското първенство за девойки под 16 години!

Александра Георгиева изигра поредния си силен мач и реализира 27 точки в 5-геймовата драма срещу Беларус в двубоя за бронзовите медали на Европейското първенство за девойки под 16 години! В столичната зала „Христо Ботев“ родните волейболистки се наложиха с 3-2 (20-25, 25-16, 25-14, 20-25, 15-13) и напълно заслужено завършиха на 3-то място в крайното класиране на шампионата. Ето и какво каза Алекс, за сайта на Българската федерация по волейбол volleyball.bg, минути след страхотната победа

-Алекс, поздравления за страхотната победа. Какво ви помогна да спечелите?

-Беше наистина труден мач. Беше борба до последната точка. Всички се раздaдoха на макс. Елементите, които най-много ни помогнаха да спечелим бяха сервиса и нападението.

-Как се чувстваш в момента?

-Аз съм много чувствителна, това е първият ми медал от Европейско първенство, както и на всички останали момичета. Чувството е неописуемо! Просто не можеш да го разбереш, ако не го изпиташ!

-Какво си казахте след емоционалния полуфинал срещу Русия?

-На всички ни беше много тежко след тази загуба. Наистина нямахме късмет вчера, но се събрахме целия отбор и си говорихме. Всъщност си казахме, че днешният мач е по-важен и че да станеш 3-и е по-хубаво, отколкото да се класираш на финал и да го загубиш.