Нигерийски двойки заявиха участие в първия турнир по сепак такроу на плажа. Африканците са на почивка във Варна, като дори организираха и футболен турнир в морската столица миналия уикенд, в който участваха под името „ Еagles“.

Първият от четирите турнира по сепак такроу ще се проведе този уикенд на специално съоръжение на плажа на Аспарухово във Варна. Той ще бъде открит от звездната двойка Христо Йовов – Милен Петков. Двамата ще играят и демо мач срещу шампиона за Варна. Всички желаещи да участват състезатели ще играят през цялото време под звуците на латино музика. Записванията вече стартираха на телефон: 0895864963. Жребият за първия турнир ще  се проведе в края на работната седмица. Той ще бъде изтеглен в Юнашкия салон от Кристиян Димитров-директор Дирекция спорт на Община Варна, като ще бъде излъчен на живо на страницата Bulgarian Beach Sepak Takraw във Facebook.

Сепак такроу е много популярен в източна Азия. Изпълненията със странични и задни ножици са истинска атракция. Спортът силно наподобява футволей и джитбол.  У нас ще бъде направен опит сепак такроу „да стъпи“ на плажа.  За разлика от традиционния sepak takrow, в предстоящите турнири на пясък у нас, първоначално няма да бъде използвана типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна. Ще има някои промени и в правилата.
Припомняме, че Милен Петков и Христо Йовов ще са една от четирите звездни двойки, която ще играе в супер финала в звездния поток на 17 септември на Южния плаж във Варна.
През целия август предстоят четири полуфинални турнира по Beach sepak takrow на двойки. Идеята за провеждането им е на Олимпийски клуб-Варна 2013, подкрепени от Община Варна. Турнирите са във Варна (5-6.08), в Бургас (12-13.08), в Пловдив (19-20.08) и в Шкорпиловци (26-27.08). Големият финал е предвиден за 17 септември във Варна. Във всеки един от  полуфиналните турнири ще има по една звездна  двойка. В края на съответния турнир звездната двойка ще се изправи в демо мач срещу шампиона. Във финалната фаза на всеки един  турнир  ще участват 8 отбора, разделени в две групи по 4.  Победителят  ще си осигури участие  в „Гранд Финала“ на 17.09.2017  във Варна.
При повече заявени отбори ще се играят директни квалификации в съботните дни. Финалите ще се провеждат в неделните дни.
В Grand Final Tournament ще участват 4-те шампиона от регионалните турнири и 4-те звездни двойки от 4-те полуфинални турнира. Засега са потвърдили участие Божидар Искренов, Георги Иванов-Гонзо, Милен Петков, Христо Йовов, Ивайло Петров, Александър Александров и Здравко Лазаров. Те със сигурност ще попаднат в звездния поток в големия финал през септември. Тогава отборите ще са разделени в две групи :
Звездна Група „А“ и Шампионска Група“Б“. Победителите в двете групи ще се срещнат в GRAND FINAL за определяне на Абсолютния шампион на “Bulgarian Beach Sepak Takraw” (BBST)