Треньорите на Локо Дряново: Ключът към успеха е дисциплината, себераздаването и упоритостта на децата

 Децата на Детско-юношеската школа на ФК „Локомотив 1927” Дряново се представиха отлично на международния  детски турнир „Шампион на Шампионите“, който се проведе в периода 23-27 август в град Златоград. Срещите се проведоха на градския стадион „Арена Златоград”. Организатор на турнира е Агенция за Спортен Маркетинг „РЕВОЛЮШЪН-НБ“ ЕООД и Община Златоград.

В турнира участие взеха 19 отбора в три възрастови групи.

Дряновските „Локомотивци” взеха участие с гарнитурата при набор 2007/2008 година, като премериха сили в група с 6 отбора , като мачовете се играха по системата всеки срещу всеки.

Воденият от треньора и Директора на ДЮШ Пламен Обрешков отбор се представи отлично и зае второ място, като малко не им достигна за да спечелаят и златните медали. Отбора направи изключително силно участие , като организаторите , съдиите и спортната общественост в Златоград не скриха впечатлението си от видяното на терена и извън него. Интересното е , че децата на Дряново бяха с година по-малки като преобладаващите състезатели бяха с година по малки от своите връстници и въпреки това не отстъпиха по игра на нито един отбор по време на срещите.

Пламен Обрешков сподели „Изключително съм доволен от играта и показаното на терена и извън него от моите възпитаници. Малшанс не ни достъгна да се окичим със златните медали, които смея да твърдя заслужавахме. Изиграхме 5 двубоя, в които вкарахме 26 гола и получихме само два . Изключително силно представяне на всички състезатели. Спазиха указанията и тактическата дисциплина играха като голям отбор със самочувствие и самоувереност. Радвам се че имахме възможнността да изиграем ползотворни срещи , да видим моментното състояние на отбора малко преди започването на първенството. Очаква ни дълъг и тежък сезон  и искам децата да са максимално подготвени . Много сме доволни от условията и организацията на турнира, изиграхме достатъчно срещи . Радостен съм , че децата играха мъжки, показаха характер и заслужено обраха и всички призове на турнира”.

С 16 отбелязани гола, дряновският талант Теодор Тодоров стана най-резултатния състезател в историята на Детския Турнир „Шампион на Шампионите” град Златоград и спечели отличието най-добър нападател и голмайстор на Турнира.

Кристиян Йорданов взе отличието за най-добър защитник .

Николай Иванов взе награда за най-полезен състезател. Ники спечели и още един приз Вратар с най-малко допуснати гола в турнира.

Този турнир и поредна крачка от развитието на детско-юношеската школа на ФК „Локомотив 1927” Дряново, показателно е за работата, усилията и средствата , които се полагат от ръководството и треньорския щаб на клуба за развитието на децата. Благодарение на ръководството на клуба е създаден комфорт за работа, всички треньори имат една задача да работят и развиват децата.

Екипът на клуба работи изключително много и върху дисциплината, защото без дисциплина не се постига нищо. Работим усилено в тренировачния процес, обръщаме внимание на най-малкия детайли в школата.  Едновременно с работата се стремим да създадем едно приятелско отношение и баланс в отношенията между треньори и деца.