Помощник-треньорът на Черно море Емануел Луканов коментира отпадането на тима за Купата на България от Монтана (1:2). Луканов говори и за начина, по който отборът може да излезе от този негативен период.

Ето какво каза треньорът:

“Всички цели, които си бяхме поставили преди този мач, не можахме да ги постигнем. Първо искахме да спечелим мача и второ да запазим някои от футболистите за предстоящата ни среща за първенство с Етър. Нито едното се случи, нито другото. Разочаровани сме”.

“От спортно-техническа гледна точка – получи се един равностоен мач. И двата отбора се бориха, а когато това стане, вече излизат налице индивидуалните качества на всеки футболист. Тъй като ние сме в елитната група, трябваше да разчитаме на качествата на нашите футболисти. Това не се получи. Монтана създаде добри атаки и в някои от тях не успяхме да реагираме по най-добрия начин”.

“Психологическият момент бе след изравнителния гол. Може би той изигра важен момент, за да ни вкарат втори гол. След това вече нямаше време. Разочаровани сме”.

Да не забравяме, че това е мач за Купата. В тези срещи всеки гледа да си предпази футболистите или да изпробва някакви други варианти… Но явно периодът, през който преминаваме, не е позитивен. Излизането от него, минава през вземането на мачове. Това е начинът – работа и победа в следващия мач с Етър.

ПФК Черно море