Децата на Метал 2002 се представиха най-добре от българските отбори на международния детски футболен турнир „Колония къп“ в Ниш. В рамките на три дни 45 отбора от 3 страни , разделени в четири възрасти мериха сили в големия сръбски град.

Децата на Метал 2002 родени през 2007-ма година бяха на косъм от сензацията. Те загубиха финалната среща от сръбския гранд Партизан след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе равен 1:1. В интерес на истината преди това децата от Перник победиха в мачовете на пряка елиминация последователно сръбските Тимок и Найс Ниш след изпълнение на дузпи. По-големите деца на Метал 2002 – родени през 2005-та година също показаха характер и спечелиха третото място в Ниш, след като в малкия финал победиха местния Раднички след дузпи. И тук в редовното време резултатът бе равен 1:1.

Децата на Добруджа родени през 2006-та година също останаха на второ място в Ниш, след силния отбор на Рад Белград. Момчетата на Венцислав Желев оставиха зад себе си силни отбори като Коперникус Ниш, Академия Пандев и Пролетер.