Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев ще присъства на спортното шоу, по случай закриване Европейската седмица на спорта във Варна на 30 септември от 18.00 часа в зала „Конгресна“ на ДКС.

Спортно-демонстративношоупредвижда изпълнения похудожественагимнастика от спортен клуб „ЧАР-ДКС“, баскетбол със състезателите на „Стар баскет академия“, футболни умения ще покажат школата на ПКФ „Черно море“, източнибойниизкуства със нашите партньори СК „Боил“ и СК „Аргус“ и  атрактивно изпълнение на СК„Здраве“. В спортната част са предвидени и много изненади,игриспубликатаинагради за участниците.

Доброто настроение на всички присъстващи в залата ще бъде приповдигнато от музикалните изпълнения на специалните гости на събитието Михаела Маринова, Дичо, хумористична шоугрупа“Тутурутка“. На шоуто ще присъстват ощеМис България 2016 и първа подгласничка на мисПланет 2017 Габриела Кирова, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов и другиспортни звезди.

ВХОД СВОБОДЕН!

През целия ден на различни места в гард Варна ще има събития включени под егидата на Европейска седмица на спорта:

30 септември /събота/

08.00 часа Кондиционна тренировка на открито с „БиС“ –Паметник на българо-съветската дружба, facebook.com/BiSBulgaria

08.30 часа– Любителски крос 5км – с www.iRun.bg старт/финал: Слънчев часовник, Морската градина.

09.30 часа– Любителски крос 2,5км – с www.iRun.bg старт/финал: Слънчев часовник, Морската градина.

10.00 часа „Зелен Маратон“ – горско бягане и планинско колоездене – Аладжа Манастир – за предварително записване и информация www.zelenmaraton.com

10.00 часа Лекоатлетически пробег „Варна“ – Слънчев часовник, Морска Градина

10.00-11.30 часа Йога нидра и медитация с Велислава Славова, Йога студио Тримуртиwww.yogatrimurti.com

15.00 – 17.00 часа Открити тренировки и състезание по ориентиране със Спортен клуб по ориентиране „Бегун“ – в района на Пантеона, Морска Градина