Последните две проверки на тима са срещу „Стяуа“

„Трябваше да поправя една грешка в селекцията, която си беше изцяло моя. Просто сбъркахме със Зак Киршбаум. Основно сбърках аз като преценка, тъй като изгледах мачове от преди осем месеца. Там той е в едно състояние, разчитах че първите 15-20 дни ще променим нещо в него, но видях, че няма резултат и в такива моменти колкото по-бързо човек си поправи грешката, толкова по-добре. Реагирах на момента, аз вече търсих играч на неговия пост. Стигнахме до Драган Тубак. Той е с внушителни ръст и физика, моето мнение беше, че с тези габарити той трябва да играе някъде в Европа. Проследих го доста по-назад, той няма контузии, изиграл е много силни сезони във „Фени индустри”, а миналата година с отбора си в Грузия печелят купата на страната. Стигнахме до Тубак много внимателно. Той се включи директно в турнира в Плевен без нито една тренировка с нас и не се представи лошо. Надявам се в последните две контроли преди първенството да покаже много повече от себе си и смятам, че с него постигнахме добър контакт“, заяви треньорът на „Черно море Тича“ Дарин Великов.

„Това, което се случи с Пламен Алексиев беше голям удар за всички и най-вече за мен като треньор, защото страшно много разчитам на него. Той е един от играчите е израснал пред погледа ми. Реагирах още след мача с „Академик Бултекс“, защото знаех какво е състоянието на Пламен Алексиев, започнах да прехвърлям варианти. Късно през нощта на път за Варна се свързах с Милян Бочка, разбрах, че все още няма подписан договор и това е разговора в тазгодишната ни селекция, който приключи най-бързо. Обясних какво е състоянието с племейкърския пост при нас и той ме попита кога трябва да бъде на тренировка. Ние не сме разговаряли за нищо друго – нито за условия, нито за заплатата, което ме впечатли много. Казах на Бочка, че трябва да е в залата след един ден и той беше там. Това може да го направи само човек с голямо сърце и професионалист. Уточнихме нещата, вече имаме договор с него. С Тубак и Бочка селекцията ни приключи“, каза още специалистът.

„Последните две проверки преди началото на първенството са срещу отбора на „Стяуа“, който е много силен тим. Искам да играем точно срещу силен отбор последните си мачове и ще ме интерсува следствието, а не резултатът. Може би за първи път от началото на подготовката ще сме в пълен състав, без контузени, със съставът, с който ще продължим първенството. Затова съм доволен, радвам се, че взехме решения за тези контроли, те се оказват много ефикасни в този период”, каза още Великов.