Състезателят на СК „Суперспорт“/Варна/ Йордан Петров финишира първи в тазгодишното издание на Meteora Trail Run, в конкуренцията на 334 състезатели завършили 22-километровата надпревара. Още 250 пробягаха 6-километровата дистанция. 27-годишният добричлия премина трасето около „гръцкия град в небето“ за 2:00:20ч. Предварителните очаквания бяха битката да е между елитните местни атлети Йоанис Циампулас и Николаос Калофирис (бивш биатлонист, познат с победите си и в български състезания), останали втори и трети съответно с 2:05:21ч. и 2:08:30.

При дамите победителка е също българка, която обаче живее повече от 10 години в Гърция. Милена Велкова финишира с време  2:37:54, пред холандката Марсела ван Хемерт с 2:53:34 и представителката на домакините София Лулу с 2:58:25.

„Състезанието беше много трудно и технично, със стръмни изкачвания и спускания. Денивелациятa за тези 22 километра беше 1300м. Бягах за да спечеля, но накрая се оказа, че съм поставил и рекорд на трасето, заради което ме наградиха с много хубав спортен часовник“ – разказа щастливият победител. Данчо и неговия треньор Димитър Янакиев, използваха състезанието за да рекламират Варна, която е Европейска младежка столица. С подкрепата на програмата те пътуваха до едно от свещените места на християнството, с манастири „накацали“ върху скалите.

Освен купите за победител в генералното класиране и в елитната възрастова група при мъжете (22-39г.), Йордан Петров получи покани за участие в маратоните на Атина и Солун (Европейска младежка столица за 2014г.). Атлетът, който от раждането си води битка с нищетата, е поканен и на едноседмична подготовка в гръцкия клуб Анексартити, за който се състезава победителката при дамите Милена Велкова.