Резултат с изображение за Дарин Великов

Дарин Великов очаква яснота по казуса с картотеката на нопривлечените играчи в понеделник

„Мога да кажа, че лошите моменти в отбора са свършили 50 на 50, предполагам, че в следващите 48 часа ще имаме решение. След това имаме споразумения, които трябва да сключваме с ФИБА-Европа и навярно и с Андреевич, така че очаквам в понеделник да имаме яснота около нещата и да се готвим за мача ни на 11 ноември. За мен нещата ще бъдат ясни в понеделник“. Това коментира наставникът на „Черно море Тича“ Дарин Великов по повод очакваното решение по казуса с картотеката на новите състезатели в отбора.

„Мисля, че за следващия мач с „Академик Бултекс” ще бъдем в пълен състав. Не мога да кажа, че тази пауза за нашия отбор идва навреме, тъй като има играчи, които не са играли 30-40 дни и няма игровата необходима подготовка, но ако имахме мач в събота, навярно щеше да ни е трудно административно, защото не е лесно да се кореспондира с юридическия отдел на ФИБА-Европа“, посочи Великов.

„Смятам, че за 11 ноември ще бъдем готови. За нас е много важна контролата на 7 ноември с „Берое” /Стара Загора/, тъй като пак повтарям – някои от състезателите нямат игрова подготовка от 30-40 дни. Много трудно ни беше да намерим отбор за контрола. Радвам се, че стигнахме до споразумение с тима на „Берое”, бе напълно нормално те да поискат да играем там, тъй като следващата седмица имат пътуване за друг мач. За нас това не беше най-важното. Сигурен съм, че този мач ни е жизнено необходим преди 11 ноември“, каза още специалистът.

„Аз съм оптимист, не искам да си помисля на 11 ноември да играем в някакъв друг състав освен със съставът, който се труди много, трудно бе селектиран, отбор, който заслужава хората във Варна да го видят на терена”, обобщи треньорът на варненския тим.