Резултат с изображение за Шън Фей

В навечерието на китайската нова година (16.02.2018) варненци ще имат възможност да се насладят на автентични бойни изкуства от родината на Кунг Фу – Китай.

Кунгфу спектакълът “Небе, Земя, Дао” – единствен по рода си спортно-артистичен спектакъл – представлява нов поглед към традиционните китайски бойни изкуства.
Спектакълът има за цел:
– Да популяризира китайските вътрешни бойни изкуства; тяхната красота и полза за здравето;
– Да обърне внимание на качествата, които изгражда практикуващият (дисциплина, спортна култура, мекота, гъвкавост и вътрешни добродетели);
– Да запознае зрителите с богатството и многообразието на китайската култура, за да могат сами да се убедят, че тя е близка и до българския дух, защото ценностите, които носи, са общочовешки и универсални.

Спектакълът “Небе, Земя, Дао” ще кандидатства за финансиране от фонд “Култура” на община Варна за 2018г. по направление “Творчески проекти”.

Участниците в представлението са възпитаници на китайския майстор по вътрешни бойни изкуства – Шън Фей, от клубовете: “Sheng shi Taiji Bagua” – Варна, Ба Гуа Джан клуб “Белият лотос” – София, Клуб “Китайски бойни изкуства” – Враца, Клуб по вътрешни бойни изкуства “Планински поток” – Свиленград, както и младите възпитаници на Ушу клуб “Шън Лун” – Варна.

Майстор Шън Фей е пето поколение майстор по бойни изкуства. Обучавал се е повече от 30 години в най-трудните и дълбоко пазени стилове във вътрешните бойни изкуства. Печелил е неколкократно първи награди от демонстрации по бойни изкуства в Китай. Организатор е на първия турнир по смесени свободни боеве в гр.Варна, както и на няколко демонстрации на китайски бойни изкуства, представени в гр.Варна и в гр.Враца.

Създава свой автентичен почерк в бойните изкуства – “Шън шъ Тайдзи Багуа”, който обединява бойните техники и философия на трите най-големи вътрешни бойни системи – Тай Дзи Цюен, Ба Гуа Джан и Син И Цюен.

С цялата си дейност в България и най-вече с личния си пример, майстор Шън Фей популяризира итайската традиционна мъдрост и култура, представени чрез идеите за хармония и осъзнаване.

Майстор Шън Фей и неговите млади възпитаници ще се радват да получат подкрепата на варненските медии в своето начинание.