Треньорът – Ивайло Желев/по средата/

Малките бойци от ЦЕНТРАЛЕН ПОЛИЦЕЙСКИ КАРАТЕ ДЖУ-ДЖИЦУ КЛУБ – школа Варна с шампионска титла и медали от Отворения турнир по Карате – купа Кнежа

На провелия се в гр. Кнежа турнир по Карате малките каратисти от ЦПКДК – школа Варна завоюваха една шампионска титла, три сребърни и два бронзови медала. Отличилите се са Тонислав Христов – златен медал, Кристиян Атанасов – сребърен медал, Християн Керкенезов – сребърен медал, Венелина Димитрова и Дея Георгиева бронзови медали. Венелина Димитрова завоюва и сребърен медал на дисциплина „ката“.

Турнирът събра общо над 140 деца от 15 клуба във възрастите от 8 до 17 години.

Треньорът на малките каратисти Ивайло Желев лично ръководи отбора и след завършване на състезанието сподели задоволството си от представянето на своите възпитаници. Децата показаха старание и боен дух, а те винаги се възнаграждават.

“Купа Кнежа е традиционен турнир с 15 г. история и се посещава все повече от практикуващите карате в България. Централен полицейски карате джу-джицу клуб, чрез школата си в гр. Кнежа е основен организатор на първенството. Последните две години се наблюдава още по-голям интерес, продиктуван от приемането на КАРАТЕ в олимпийското семейство и представянето му като спортна дисциплина на Олимпийските игри през 2020г.  Целият карате свят се готви да стартира тази нова спортна изява и в България се стараем да сме конкурентни. Поздравявам с поредните успехи отговарящия за карате обучението в клуба ни в гр. Варна сенсей Ивайло Желев“, заяви главният инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна – сенсей Станислав Карастоянов.

Шампионът Тонислав Христов /по средата със синия колан/ и целия малък, но резултатен отбор.