Днес в 14:00 ч. в Назаре ще бъде изтеглен жребият за Шампионската лига по плажен футбол, на която домакин е именно португалският град.
Рекордните 74 отбора от 27 държави в Европа ще научат своята съдба в турнира, който включва предварителен кръг и основна надпревара при мъжете, както и женска надпревара.
България ще бъде представена от шампиона на страната МФК Спартак Варна, който ще се състезава директно в основния кръг. След като през миналата година тимът регистрира върхово за страната ни класиране в турнира, сега ще бъде във втората по сила група от отбори при жребия, веднага след супер силите в спорта,сред които са Португалия, Италия, Русия и Испания.
Регламентът предвижда в основния кръг да спорят 34 състава, като за осем от тези квоти ще трябва да се преборят тимовете от предварителния кръг, които са 28 на брой.
Груповата фаза предвижда седем групи по четири тима и две от по ри. При жените спорът за трофея ще водят 20 отбора.
Най-големият клубен форум в бийч сокъра на континента стартира на 25 май със срещи от групите на предварителния кръг. На 28, 29 и 30 май ще се изиграят двубоите от груповата фаза на основния кръг при мъжете и жените. Елиминациите стартират на 31-ви, а шампионите на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.