В републиканските финали от ученически игри по баскетбол за VIII-X клас юноши, участие ще вземат 10 отбора от цяла България, които се провеждат в Многофункционалната зала на Икономически Университет – Варна. Церемонията по откриване на състезанието ще се проведе на 7 юни /четвъртък/ от 10.00 часа.

За доброто настроение на гостите ще се погрижат вокални изпълнители и танцьори от домакините за град Варна Първа езикова гимназия

По традиция ще бъде прочетена клетва от състезателите и съдиите на турнира. Състезанието се провежда в периода 7-10 юни, а награждаването на призовата тройка е предвидено за 12.00 часа на 10 юни в залата на Икономически Университет.

Представителния отбор на град Варна е съставен от учениците Първа езикова гимназия, а всички които желаят да наблюдават срещите, могат да го направят от 09.00 до 18.00 часа в залата на университета.

 

От 7 до 10 юни Морската столица приема и финалите от ученически игри по волейбол за девойки VIII-X клас, като домакин на надпреварата  ще са залите на Национална спортна база „Спортпалас“. Откриването на турнира е предвидено за 7 юни от 14.00 часа. Във Варна пристигат 9 отбора от страната, а честта на града ще защитават учениците на МГ „Д-р Петър Берон“.