Изпълкомът увеличава състава на "Втора професионална лига" за сезон 2019/20

Изпълнителният комитет на БФС гласува да увеличи състава на „Втора професионална лига“ за сезон 2019/20. На свое заседание вчера членовете на Изпълкома одобриха предложението от „Втора лига“ в края на сезон 2018/19 да отпаднат само два отбора и с влизането на 4-те шампиона от зоналните първенства в „Трета аматьорска лига“ вторият ешелон на футбола ни да стане от 18 клуба.

Всички клубове от „Първа професионална лига“ получиха лиценз за сезон 2018/19, като от тях ПФК „Лудогорец“, ПФК „ЦСКА-София“, ПФК „Левски“, ПФК „Берое“, ПФК „Ботев“ (Пд), ПФК „Славия“, ПФК „Черно море“ и ПФК „Локомотив“ (Пд) са издържали и лицензирането за европейските клубни турнири на УЕФА. Лиценз за „Първа професионална лига“ получава и шампионът на „Втора професионална лига“ „Ботев“ (Враца).

Изпълнителният комитет гласува годишния счетоводен отчет на БФС за 2017 г., който е заверен от независим външен одитор.

Бяха приети отчетите и за дейността на Спортно-техническа, Дисциплинарна, Апелативна, Съдийска и Комисията по Етика и Феърплей за изминалия сезон.

Любомир Божанков бе утвърден за национален селекционер на отбора за юноши до 15 г. Членовете на Изпълкома одобриха отпускането на 25 000 лв. за организиране на лагер и приятелски мач между футболистите без договори, който традиционно се провежда с финансовата помощ на БФС два пъти в годината.

Бяха потвърдени и съвместните проекти с Министерство на младежта и спорта за развитие на детско-юношеския футбол, които са на обща стойност от близо милион и половина лева.