Тодор Иванов, Росен Марангозов, Кристиан Димитров и Мариела Николова

Росен Марангозов, президент на федерацията ни по ветроходство даде пресконференция по повод стартиращата утре Европейска купа по ветроходство в клас Лазер. Присъстваха още Кристиан Димитров-директор на дирекция „Спорт“, Тодор Иванов-главен съдия и състезателката Мариела Николова. Около 60 състезатели  от България, Румъния и Украйна ще участват в поредния старт от Европейската купа. Поредица от подобни състезания определят крайния носител на трофея. След Италия, Белгия и Швеция, сега Варна приема участниците. Морската столица ще бъде представена от 10 състезатели, представители на ЯК „Ч.море Бриз“-6 състезатели и ЯК „Кап. Г.Георгиев Порт Варна“-4 състезатели. Общо участниците от България са 40, от Румъния-6 и от Украйна 5. Откриването е утре на морска гара от 11.00 ч. Състезанието ще се проведе във варненския залив. Във всеки от класовете има възрастови групи.

През първите два дни се очакват по две гонки, а в последния ден-неделя е предвидена една гонка, като последният възможен старт е 14.20 ч.

След 10 години Варна отново е на международната сцена във ветроходството. В клас Лазер 4,7 ще има 4 възрастови групи, в Лазер Радиал-3, в Лазер Стандарт-3. Европейската купа във Варна ще важи за националната ранглиста. Проявите ни тази година са много. Предстои участие на наши състезатели на ЕП В Холандия в клас Оптимист. Ще имаме участие на СП-Полша да юноши и девойки в клас Лазер. В Дания ще има олимпийска квалификация в класовете Лазер и Фин. На ЕП в Швеция на Лазер също ще имаме участници.Те ще бъда определени на база национална ранглиста.