Тили, Пл.Константинов, Антига и Зал Зото

Треньорите на България, Бразилия, Франция и Канада изказаха почти общо мнение на днешната пресконференция.

На срещата  присъстваха четиримата селекционери на отборите, които участват – Пламен Константинов (България), Лоран Тили (Франция), Стефан Антига (Канада) и Ренан Дал Зото (Бразилия). Всички се обединиха около мнението, че във Варна са много силни участващите състави. Наставникът на бразилците Дал Зото сподели, че има спомени от миналата година. „Залата е прекрасна. Условията са отлични.Ще играем за трупане на точки“, каза той.

Тили :“В тази група нивото е доста високо. Радвам се, че ще имаме шанса да играем във Варна. Отборите са много силни и с различен по стил игра. Трябва за всеки мач да се настройваш специално“.

Антига: „Сигурно е досадно, но ще повтора, че групата е много силна и няма да ни е лесно. Турнирът е силен. надявам се на добро представяне“.

Първият двубой между олимпийския шампион Бразилия и бронзовите медалисти от последната Световна лига Канада е в петък, 15 юни, от 15,30 часа. Първият мач на селекцията на Пламен Константинов е в петък от 18,30 часа – България посреща Франция. В събота от 15,30 играят Бразилия и Франция, а от 18,30 – България и Канада. В неделя от 15,30 е мачът Франция – Канада, а от 18,30 е срещата България – Бразилия.

bty

Наставникът на нашия национален отбор Пламен Константинов днес има рожден ден. По този повод преди началото на официалната пресконференция той получи торта и голям плюшен български лъв от две деца.