Новосформираният тим на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ записа трудна, но сладка победа над шампиона на България по плажен футбол МФК Спартак във втория ден от градското първенство на Варна. Това е втори успех за тима на Николай Хаджиев, като днес той победи с 3:2. МФК Спартак откри резултата с ранен гол на Мартин Стефанов, а Кристиян Тодоров изравни в 8-ата минута с много красиво попадение. Малко по-късно заради игра с ръка втори жълт картон получи Юлиан Димитров от Морското училище, а Иван Иванов спаси отсъдената дузпа. В началото на втората третина Илиян Димов даде нов аванс на шампиона, а в края й Кристиян Тодоров отново изравни. В 34-ата минута на срещата Свилен Керемидчиев успя да вкара трето попадение за ВВМУ и така донесе успеха на тима си.
В другия двубой от днешната програма Устрем (Караманите) записа убедителна победа над Олимпик със 7:2. Хеттрик за успеха записа завърналият се на плажа Цветан Миланов-Мечката. Два пъти точен бе Никола Николов, а по един гол реализираха Евгени Иванов и най-култовият играч на Устрем Атанас Балтов. За Олимпик головете бяха дело за двама от най-дългогодишните играчи в родния плажен футбол – Георги Минков и Галин Милков.
Така ВВМУ поведе в класирането с две победи и голова разлика 10:7. С по една победа следват МФК Спартак (8:4) и Устрем (8:8), а без успех засега е Олимпик (6:13).
Утре в 18:30 ч. играят ВВМУ „Н.Й. Вапцаров” и Устрем, а в 19,30 – Олимпик и МФК Спартак.
Първите два отбора в класирането придобиват право на участие в държавното първенство.