В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ започнаДържавното първенство по художествена гимнастика за деца до 10 г. и девойки младша възраст – до 12 г. В него участват 208 грации от 35 отбора в страната, които се състезават ансамблово и индивидуално.

Държавното първенство е част от спортния календар на Българската федерация по художествена гимнастика. Главен съдия на турнира е Рада Вражева – член на съдийската комисия на БФХГ и съдия международна категория.

Тази година по време на състезанието резултатите се въвеждат електронно, извършва се и видеоконтрол на изиграванията.

Вчера в комплекса приключи и ІV Международен турнир „Морски звезди“ и Приз“Меглена Михайлова“, в който взеха участие над 100 момичета от 6 до 19-годишна възраст. Участничките, сред които гимнастички от Русия и САЩ, се класираха индивидуално, спрямо годината, в която са родени и уреда, с който играят. Участваха и 14 ансамбъла в различни възрасти. Турнирът сепроведе съссъдействието на ОбщинаВарна, Община Аврен,СОК „Камчия“, БФХГ,Министерство намладежта и спорта. Отбелязан бе и 100-годишния юбилей наобединени спортниклубове ЖСК „СпартакВарна“.

Тази година ПРИЗ „Меглена Михайлова“ се връчи на Минка Ванкова за дългогодишен принос и утвърждаване на СК „Грация“ на и национални нива.

На 17 юни в състезанието по масов спорт „Гимнастрада“, което се проведе в „Камчия“, взеха участие 250 деца.

Гимнастичките представят съчетанията си в съвременния многофункционален Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните  федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.