В Разград на спортния комплекс по стрелба с лък се проведе Държавното първенство на открито за кадети и кадетки, момчета и момичета от 11г. и 14г.

Първенството, в което взеха участие 77 състезатели от 11 клуба в страната бе съпътствано от силен вятър и много емоции. Организатори са Българска федерация по стрелба с лък и клуба домакин – „Антибиотик“ Разград.  Варненци взеха участие само в категорията при момчетата до 14г., където и имаше най-много представители от цялата страната – 19.

Отборът на ОСК „Млади стрелци“,  воден от Николай Данев спечели две титли – злато и сребро. В индивидуалната надпревара Давид Данев спечели златото, като постави и личен рекорд в първата квалификация.  Благодарности за положените усилия и труд от страна на Станислав Стамов (10-о място) и Кристиян Тодоров (14-о място), които заедно с Давид се пребориха за сребърната купа в отборната надпревара. Успех записа и Мартин Тягов, който успя да се класира в първите 16 на държавното първенство. Всичко това в комбинация със силния вятър прави успехите на варненци още по-сладки е ценни. Клубът изразява благодарността си за чудесните условия на спортния комплекс в Разград и за доброто съдийство на турнира. Благодарности и към родителите, без чиято подкрепа това нямаше да се случи.