14 попадения паднаха в първия мач от стартиралото днес държавно първенство по плажен футбол. В първия етап домакин е Бургас, а именно двата местни тима спретнаха головото шоу на пясъка до ресторант „Нептун“ – Свети Никола победи Локомотив с 8:6.
„Железничарите“, които са дебютанти в шампионата, поведоха с два гола на младия Нино Лечев, който се разписа в края на първата и в средата на втората третина. Секунди след второто му попадение опитният тим на Свети Никола върна едно чрез Димитър Белчев. Опитният играещ треньор Костадин Джамбазов, който има куп мачове в българската „А“ група, направи аванса на своите 3:1, а Стоян Мантаров намали. Отново Джамбазов даде добра преднина на Локомотив, за да се разпише и Цветозар Манолов, който направи резултата в края на втората третина 3:4. Емил Димитров направи 5:3 в началото на заключителната част, но Свети Никола отговори с три безответни попадения – на варненеца Георги Филипов, на Стоян Мантаров и на Георги Тузаков. Нино Лечев отново изравни, но до края по-опитният тим стигна до успеха с точни удари на Филипов и Трендафил Момчилов.
След двубоя от лагера на Свети Никола признаха, че са очаквали да е труден мач и са радостни, че са победили, продължавайки да гонят амбициите си за място във финалната четворка.
Костадин Джамбазов пък призна, че като дебютанти в шампионата няма да правят трагедия от загубата, като най-важното е, че отборът му се е забавлявал. По негово мнение Локомотив е бил по-добър, но липсата на подготовка, а и късата скамейка са причина за поражението.
В 18 ч. днес Свети Никола играе втория си мач от турнира срещу столичния Вила Марк Екомед, а утре в 10,30 ч. и Локото среща този съперник.