Range Rover Sport SVR

LAND ROVER и каскадьорът Тери Грант записаха имената си за пореден път в рекордите на Гинес, след като по време на провелият се през изминалия уикенд GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED във Великобритания успяха да подобрят най-доброто постижение да изминаването на една миля с автомобил на две колела.

Новото най-добро постижение, регистрирано с представител на Range Rover Sport SVR, е 2 минути 24.5 секунди, като по време на шофирането Грант е успял да развие максимална скорост от над 96 км/ч. Новият рекорд е с над 30 секунди по-добър от стария, поставен отново от Тери Грант през 2011 година.

Range Rover Sport SVR идва с максимална мощност от 575 конски сили, може да се ускори от 0 до 96 км/ч за 4.3 секунди и да развие максимална скорост на движение от 280 км/ч. Единствените промени, които са били направени по автомобила, преди да бъде регистрирано новото най-добро постижение са свързани с рекалибрирането на диференциала му, за да се подава по-голяма мощност към гумите, които имат съприкосновение с пътя, както и това, че те са били напомпани значително повече в сравнение с нормалното.