Снимка на Basketball Club Levski Lukoil.

Патрик Ремберт е първото чуждестранно попълнение на шампионите

Американецът Patrick Ronald Rembert официално стана играч на шампиона на България за сезон 2018/2019. Той е висок 185 см, тежи 85 кг и играе като пойнт гард и шутинг гард.

Патрик Ремберт е роден на 9 април 1990 г. в Лонг Айлънд, щата Калифорния. За последно в Европа играе за турския Petkim Spor Kulübü Basketbol, където е съотборник на Калоян Иванов и където регистрира средни показатели от 21,1 точки, 4,5 асистенции и 3,0 борби, при успеваемост от игра 55,1%, от тройката 45,5% и от линията за изпълнение на наказателни удари – 83,1%-

Патрик Ремберт е възпитаник на Калифорния Ървин в колежанската лига на САЩ NCAA, а в Европа се е състезавал още в първенствата на Унгария и Хърватия. Има богат опит зад граница в първенствата на Ливан, Египет, Катар, Доминиканска република и Венесуела. Сезон 2017/2018 той открива именно в лигата на Ливан, където успява да стане най-добър реализатор 25,6 точки средно на двубой.

Припомням, че плеймейкърът Асен Великов подписа нов договор с шампиона  Левски Лукойл. Великов е четвъртият  играч, който подписва договор, след като договори получиха близнаците Деян и Калоян Иванов, както и Божидар Аврамов. показателно и задължително за отбелязване е че всички те са възпитаници на варненската школа.