Лагер по спортна гимнастика, в който участват едновременно олимпийски надежди и деца от ІІ до V клас, се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Негов ръководител е Кирил Димчев – треньор на национални състезателки и ръководител на извънкласната спортна дейност на 73 СУ „Владислав Граматик“ в София.

Учениците от 73-то СУ са в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на езиков и спортен лагер. „Щастливи сме, че в България има такава база, предоставяща прекрасни условия и за образование, и за спорт, която можем да използваме. В училищата отдавна няма гимнастически уреди, а тук мога да запозная децата с красотата на гимнастиката и да ги запаля. Така е в спорта – има ли масовост, има и резултати“, разказа Димчев. Веднага след лагера, той ще привлече две от децата от ІІ клас към професионалния спорт.

Димчев тренира 12-годишните Виктория Чакова и Валя Георгиева и 15-годишната Тиара Димитрова, които също са участници в лагера в „Камчия“. На тях страната ни ще разчита да донесат златни медали в XXXIII Олимпийски игри, които ще се проведат през 2024 г. След година Виктория и Валя ще участват и в Европейския младежки олимпийски фестивал. За да се отгледа състезател до участие за квота за Олимпийски игри трябват поне осем години и тренировки с 6 до 8 деца на неговата възраст, разкри треньорът на младите надежди. В „Камчия“ момичетата се подготвят  модерната залата за спортна гимнастика, а на плажа е беговата им подготовка. „Твърдя със сигурност – няма такова съоръжение в България. Тук всичко е на олимпийско ниво „, коментира Кирил Димчев.