Първият състезателен ден от 18-то международно издание на регата „Кор Кароли „ приключи благополучно. Времето също бе на страната на участниците. Етапът включваше дистаниця от Бургас до остров „Св.Иван“ и отново Бургас. Дистанцята е с дължина 22 морски мили. В клас  ORC A класирането оглави яхта „LZ Yachting 1991“ с шкипер Лъчезар Братоев, „Бавария яхтс“-Варна. Екипажът на Никола Дуков с „Petra“ от Варна остана втори, а трети са „Blue Magic“ с шкипер Никола Попов от Балчик.

Лидери в клас ORC B са „WASABI“ с шкипер  Валентин Николов от „Черноморец „/Бургас/. На второ място се движ екипажът  на  „Nimana“ с шкипер  Георги Николов от „Бавария яхтс“ /Варна/. Трети са „Mowgli“  -Деян Кръстев от отбора на „Синева“ /Варна/.

Ето как изглежда призовото класиране в клас ORC C. Първа яхта „Kalina“ с шкипер Божидар Каракашев от „Черноморец“/Бургас/. Втори са „Castor“ – Светлозар Лазаров от  „VARNA – ST„ , а трети остана екипажът на „Stella Polaris“ – Емил Костурков от „Кап.Г.Георгив Порт Варна“.

Бургазлий оглавиха класирането в клас ORC D. Най-добро представяне днес записа екипажът на „UK Sailmakers“ с легендарния Мишо Копанов от „Порт „/Бургас/. На второ място е яхта „Phoenix“ с шкипер Богомил Пехливанов от „Синева“ /Варна/.  В призовата тройка попадна и екипажът на „Proxima“ със Свилен Дойков от „Кап.Г.Георгив  Порт Варна“.

Лъчо Братоев и екипажът му са първи в клас IRC 1, пред  Никола Дуков и Никола Попов. В IRC 2 Валентин Николов е първи, като изпревари Георги Николов от „Бавария яхтс“-Варна и Владимив Вечев с „OBERON“ от Поморие. Как изглежда призовото подреждане в клас IRC 3. Лидер Мишо Копанов, пред  Божидар Каракашев и Богомил Пехливанов.

Стартът утре е в 10.00 ч при добро време.