Велизар Чернокожев получи картотека и влезе в разширения състав на националния отбор на България за Световното първенство по волейбол, на което сме домакини заедно с Италия от 9 до 30 септември. Диагоналът замени в списъка контузения Боян Йорданов. Супер Бобо получи травма по време на високопланинския лагер в Белмекен и отпадна от сметките на селекционера Пламен Константинов.

В българския щаб реагираха мигновено и задействаха процедура за смяна на състезател по медицински причини, каквато по регламента на FIVB е възможна за до двама играчи при контузия до 3 седмици преди началото на шампионата. Лекарският екип на тима ни изпрати официално медицинско становище за травмата на опитния състезател, а от световната централа уважиха искането за смяна в разширения състав.
Така Боян Йорданов беше заменен в официалната заявка от Велизар Чернокожев, който беше част от разширения състав и за дебютното издание на Волейболната лига на нациите. 23-годишният диагонал тренира с Добруджа 07 и при нужда може да бъде повикан от Пламен Константинов. 24-те страни участнички на световното първенство са заявили разширен състав от 22-ма души. Селекционерите трябва да обявят своите състави от по 14 души за Мондиал 2018 до 7 септември.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември в Двореца на културата и спорта във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.