С вдъхновяваща церемония в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ бяха закрити VІІ Летни университетски спортни игри „Камчия 2018“.

Купата на Комплексния шампион на игрите за седма поредна година грабна Техническия университет в София, а преходната купа за феър плей „Проф. д-р „Никола Хаджиев“ бе за Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Раздадени бяха отличия на победителите в Националните университетски шампионати по плажен футбол, по плажен тенис, плажен волейбол, плуване, баскетбол 3 х 3, тенис на маса и уникалната плажна щафета.

Събитието бе уважено от зам.-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова, Красимир Кънев – експерт в Министерството на младежта и спорта, от ръководството на Асоциацията за университетски спорт „Академик, водено от доц. Златко Джуров.

От името на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ приветствие поднесе ръководителят на отдел „Маркетинг, реклама и продажби“ Тодор Тодоров. Комплексът е домакин на престижното спортно събитие за шеста поредна година.

Специални гости на церемонията бяха руски и български параолимпици – Дмитрий Галкин, Роман Северин, Алексей Еремин, Дмитрий Лисов и треньорът Руслан Батиршин – състезатели по хокей следж, които само преди седмица бяха отличени със специалния приз на „Камчия“ в турнира „Купа на мъжеството“ в Москва. Заедно с родните ни състезатели Светослав Георгиев – единственият българин, участвал в две зимни параолимпийски игри в Пьонгчанг и в Сочи, и Зоя Чавдарова, която се подготвя за игрите в Токио 2020, бяха отличени с почетния знак на АУС „Академик. Публиката дълго аплодира на крака успехите на параолимпийците.

В прекрасната програма на празника видяхме изпълненията на гайдаря Райко Терзиев, естрадният певец Теди Генев, танцова компания „Елегант“, „Артденс“ изпълниха танци на народите, а фолклорната формация на Медицинския университет във Варна закри Игрите с прекрасни народни танци.

В продължение на 5 дни, над 350 студенти от 11 висши училища в България мериха спортни умения и показаха честна игра в сили в Националните университетски шампионати по плажен футбол, по плажен тенис, плажен волейбол и уникалната плажна щафета. Състезанията се проведоха в отличните условия на Спортен комплекс „Камчия“.