Дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция ще се изправят един срещу друг в битка за Balkans Drift SuperCup. Първото издание на състезанието ще се проведе на Картинг пистата във Варна на 14 и 15 септември, като ще излъчи най-добрият дрифт пилот на Балканите. За купата ще се борят 35-ма от топ пилотите на 5 държави. Всеки от тях е получил индивидуална покана, базирана на успехите и постиженията си в спорта до момента.

Квалификациите и финалите на Balkans Drift SuperCup ще се проведат на тъмно, само под прожекторите на пистата. Водещ на състезанието е добре познатият ни като коментатор на Формула 1 – Момчил Манчев. Той ще ни запознае с повече подробности около техническата специфика на автомобилите, както и с информация за постиженията на пилотите и тяхното развитие до момента. Оценяването е също на най-високо възможно ниво – специално за да бъде съдия на Balkans Drift SuperCup в България пристига Mike Procureur – основател и съдия в европейския дрифт шампионат King of Europe и световния дрифт шампионат King Of Nations. Паричните награди за тримата най-добри са осигурени от Softelecronic, като за 3-то място е 400 лв, за 2-ро 600 лв, а 1-во място печели 1 000 лв. Сред участниците са европейски, турски, сръбски, български и румънски дрифт шампиони. Ще видим европейският шампион Павлин Пенев, дрифт звярът на двукратния европейски шампион Александър Язов, който за изненада на всички ще бъде каран от Стефан Петров. Сред участниците са още Красимир Стефанов (трикратен шампион на България), Стефан Стефанов (двукратен шампион на България и шампион на Румъния), Силвио Гоцев и момчетата от Mirafiori Team – Стефан Цанков- Арчи и Стефан Зашев, и други.

В двата дни по време на съревнованието, ще се проведе и финалът на най-мащабното картинг състезание за любители Red Bull Kart Fight Bulgaria 2018.

Билети се продават в дните и на място на събитието – Картинг писта Варна, като с всеки закупен билет посетителите получават подарък – карта за отстъпка в бензиностанции Petrol.

Ден преди това ще видим част от участниците от Balkans Drift SuperCup в зашеметяващо дрифт шоу! Summer Drift Show Варна 2018 се завръща след 6 години на 13 септември от 19:00 на паркинга на Мол Варна ЕАД, където ще закрие лятото с облаци от пушек!