Днес в ДКС имаше пресконференция с треньорите на всички отбори, които участват в нашата група на Световното първенство по волейбол. Всички бяха категорични, че групата ни е много силна. Също така изразиха мнение, че организацията и домакинството са на ниво. Преди началото на пресконференцията талисманът на шампионата позира за снимка с треньорите, а самите те получиха по един истински талисман.

Витал Хайнен, наставник на наставник на Полша коментира в познатия си ироничен стил: „Полша няма накъде по-напред да се класира/последни световни шампиони са/. Още не знам какви са съставите на противниковите отбори. Не съм получил стартовия тим на Куба. Имам предчувствие, че ще стане хубав шампионат“.

Никлас Ернесто Вивес Кофини, наставник на Куба: „Ние сме млад отбор. Идваме с огромно желание за игра. Имаме намерение да играем добре във всяка среща“.

Игор Колакович, наставник на Иран: „Благодарим за гостоприемството. Отлични условия ни предоставяте. Идвал съм в тази зала, като треньор на Сърбия. Сега е доста променена и обновена. Ще се борим със сърце на този шампионат, защото с рутина не става“.

 

Туомас Самелвио, наставник на Финландия: „“Вече изиграхме един мач. За втори пореден път сме на Световно първенство. Имаме достатъчно време да се подготвим за втората си среща. За нашия млад отбор това първенство означава опит.Ще се борим за всяка една топка. Искаме да прескочим във втората фаза на шампионата. Очакваме наши фенове в залата, които да ни подкрепят“.

Освалд Антонети Камерун, наставник на Пуерто Рико: „Силна група със силни отбори. Ще играем за добро представяне. Искаме да ставаме все по-добри“.