Румънския екипаж на Дан Гиртофа/Тудор Марза зададе темпото във вчерашния първи ден от рали „Сърбия“, което е кръг от националния шампионат на България и ERT.

Представителите на северната ни съседка успяха да прочетат най-добре условията на новите етапи, както и се възползваха от грешките на най-близките им преследвачи излизайки начело с аванс от над минута и половина пред Мирослав Ангелов и Недялко Сивов.  Екипажа на АСК „Мегапорт“ даваша много близки времена до тези на Гиртофан/Марза, като дори записаха и две етапни победи. В следобедните минавания българския екипаж спука гума в бордюр на 10 километра от финала губейки възможността за атака на първото място.  „Решихме, че ако сменим гумата ще изгубим твърде много време и карахме така до финала – коментира Мирослав Ангелов. – Не съжалявам, въпреки че само 20 см ни делеше от чудесна битка за победата с Гиртофан. Водим в битката за националната титла. Колата се държи чудесно и няма никакви поражения от удара и карането на джанта.“ На трето място след края на съботния ден е турския тандем на Мустафа Чакал/ Мехмед Колиоглу, които си спретнаха една интересна битка с Йордан Атанасов/ Янаки Янакиев. За нещастие българския екипаж отпадна след удар и невъзможност да възстановят своето Mitsubishi за днес. Проблемите на Атанасов/Янакев позволиха на Георги Василев и Стефан Добрев да се изкачат с една позиция напред, завършвайки вчерашния ден на пета позиция с изоставане от минута и половина зад Чакал/Мехмед.

Най-добре представящият се екипаж с автомобил с един двигателен мост и лидер в RC4 е този на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. Шуменско-варненския тандем за пореден път е опасно близо до Василев/Добре с изпоставане от 9.6 секунди. На шесто място и на 18 секунди зад Стратиев/Борисов е екипажа Владица Рабренович/ Петър Хенел с Рено Клио R3.  Лидерите в RC3 Антон Титов и Динко Георгиев се намират на седма позиция пред Христо Атанасов/Марин Иванов.  Челната деветка се затваря от дамския екипаж на Дияна Стоянова и Иванела Иванова, които са втори в RC3. Горан Рабашович/ Милан Янич са десети със своя Ситроен С2 R2. В Е1 лидери отново са Калин Бенчев/Аленсадър Спиров, които се намират 15-та позиция в генералното класиране.   Днес на екипажите им предстоят още шест специални етапа, като деня ще започне 10.14 километровия Dobrnjac от 10:41 българско време.