Свързано изображение

В София започва семинар по шотокан карате BULGARIA GASSHUKU. Семинарът  е свързан с традиционните японски бойни изкуства. Организиран е от Българска федерация по шотокан карате (БФШК) и Japan Karate Association Bulgaria (JKA Bulgaria). Успешното провеждане на BULGARIA GASSHUKU 2017 наложи инициативата, като културно и спортно събитие с висока обществена значимост. Тазгодишното издание на събитието ще се проведе в периода 28-30 септември 2018г. в София. Церемонията по откриването е на 28 септември 2018 г. с начало 18.00 часа.

Събитrето е от официалния календар на Българска федерация по шотокан карате. Главен инструктор на семинара ще бъде японският майстор Казуаки Курихара сенсей, който е осемкратен шампион по КАТА от ALL JAPAN CHAMPIONSHIPS. Той е у нас по покана на японската карате асоциация-България и Българска федерация по шотокан карате-до.

Той ще проведе 3-дневен международен семинар по карате с участието на наши и чуждестранни каратеки.
Курихара сенсей е сред най-рейтинговите майстори от главната квартира на японското карате.

Шампион и учител от такава величина предизвиква голям интерес сред българската публика от различни възрасти.

Философията на сенсей Казуаки Курихара, е че карате е задълбочен и осмислен поглед на човека към вътрешния му свят, познаване на тялото, състояние на духа, мирна и позитивна нагласа към околните.

По целия свят броя на практикуващите към JKA са над 100 милиона.
Считаме, че BULGARIA GASSHUKU 2018 помага за развитието на традиционните бойни изкуства в България, както и за поддържане на добрите отношения между Япония и България и насърчаване обмена в спорта между двете страни.