Адриан Андреев стартира с победа и в турнира на двойки на Младежките Олимпийски игри в Аржентина. Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия победиха Филип Хенинг от Южна Африка и Делма Нтча от Бенин с 6:2, 7:6 (4) за 71 минути игра. На четвъртфиналите Андреев и Хиджиката ще играят срещу вторите поставени Николас Мехия (Колумбия) и Жилберт Соареш Жуниор (Бразилия), които победиха с 6:3, 7:6 (6) американците Дрю Бърд и Тристан Бойер.

Утре Андреев ще играе във втория кръг на сингъл срещу Янки Ерел от Турция. Ерел е с година по-голям от българина и се намира на 22 място в световната ранглиста. В първия кръг Адриан победи със 7:6(4), 3:6, 6:2 Карлос Лопес Монтагуд от Испания.

В турнира на смесени двойки Андреев ще играе в тандем с Виктория Дема от Украйна. Утре Андреев и Дема ще играят в пръвия кръг срещу двойката от Швейцария Лулу Сун и Деймиън Венгер.

Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до №211 в световната ранглиста. Трайков е играещ капитан на отбора на България за Купа Дейвис за периода 2006 – 2007 г.

Надпреварата в Буенос Айрес ще продължи до 14 октомври.